Riskutbildningar för bil

Vi erbjuder dig en verklighetstrogen upplevelse med praktiska övningar. Här får du köra halka på riktigt och för första gången får du köra bil helt ensam.

Riskutbildning del 1 bil - teori

Detta är en teoretisk utbildning där vi pratar om vilka risker som finns och hur de uppstår i trafiken. Hur påverkar alkohol, trötthet och det egna beteendet egentligen din körning?

Vår utbildning ger dig möjligheten att reflektera över riskfyllt beteende och ger dig en förståelse för vad som påverkar din körförmåga. Vi fokuserar på vad du kan göra för att minska eller undvika riskerna helt och hållet.

Riskutbildning del 2 bil - praktik

Detta är den praktiska delen, halkkörningen. Du kör på vår trafikövningsplats där du får uppleva hur bilen beter sig under olika förhållanden, vilka skillnader det är på olika underlag och svårigheterna med att köra när det är halt.

Utbildningen ger insikt och förståelse kring möjligheterna att undvika risker i trafiken och vi pratar om hur det mänskliga beteendet påverkar.

Du bör kunna köra bil självständigt och vara i slutet av din utbildning för att tillgodogöra dig den här delen. Då en del av övningarna genomförs utomhus, är det bra om du har på dig lämpliga skor och kläder.

Riktig halkbana

Vi har banor som är hala på riktigt. Utan några hjälpmedel får du känna på hur det känns att förlora kontrollen, och lära dig att hantera det.

Själv i bilen

Du får för första gången sitta själv i bilen och köra utan någon annan bredvid dig.

Upplevelsen

Du får en verklighetstrogen och unik upplevelse under trygga och säkra förhållanden.

Erfaren personal

Du möter en trygg och erfaren personal som lotsar dig genom övningarna och lär dig hur du blir en bra förare.

Det här var bättre än jag förväntade mig! Vi har fått testa på många olika underlag och här får man förståelse för vad som kan hända ute på vägarna. Det bästa är att man får köra bilen helt ensam!
Erica Opperdoes
Godkänd risk 2 bil
Det är en viktig erfarenhet att ha med sig, efter utbildningen här vet jag hur jag ska reagera och jag vet hur jag ska hantera bilen när väglaget blir annorlunda. Hellre att man lär sig nu och inte råkar illa ut när man är ute på vägen.
Bassam Youssef
Godkänd risk 1 & risk 2 bil
Jag blev rekommenderad att gå utbildningen här och bokade enkelt via hemsidan. Jag var väldigt nervös innan, jag vet hur illa det kan gå ute på vägarna. Men det var verkligen jätteroligt och så nyttigt.
Sandra Björk
Godkänd risk 2 bil