Skip to main content

Halkkörning, manöverkörning med diverse utmaningar, kraschfartsdemonstration med lastbil och personbil samt vårfeeling med grill – vår trafikskoledag ute hos oss i slutet av mars bjöd på en hel del roliga upplevelser.

Ambitionen och tanken med vår årliga dag för våra kollegor på trafikskolorna är att erbjuda fortbildning av olika slag. Det är en fördel med våra stora ytor som möjliggör olika typer av körövningar och praktiska moment, övningar som kanske inte är möjliga att testa någon annanstans. Våra kollegor på NTF Väst har kontakter inom forskningssfären och det ger oss möjlighet att även erbjuda fortbildning i form av föreläsningar om det senaste inom trafiksäkerhetsforskningen. Denna gång fick vi besök av Mikael Ljung Aust, professor och Driver Behaviour Specialist på Volvo Cars. Mikael är beteendevetare och genomförde en tankeväckande, rolig och allvarsam föreläsning om hur vi beter oss i trafiken, varför vi gör som vi gör och hur farliga vissa beteenden kan vara. Föreläsningen gav deltagarna en hel del att reflektera över och vi hoppas att många kände att det bidrog med fakta och inspiration till den egna utbildningen, särskilt för de som utbildar inom riskettan.

Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram. Där skriver vi om vad vi hittar på på vår bana och delar med oss av ny forskning, nya regler och lagar kring trafik och annan intressant information som vi tror och hoppas att ni kan ha nytta av.