Skip to main content

Om oss

På Stora Holm Trafikövningsplats kan du genomföra alla delar i din riskutbildning som en del i körkortsutbildningen för både bil och MC.

Vi erbjuder även fortbildning för företag och yrkesförare.

Vi har utbildning på svenska och engelska.

Mer om oss – detta är vi

Stora Holm Trafikövningsplats drivs som ett dotterbolag till NTF Väst. Årligen tar vi emot 10 000 kunder, både privatpersoner och yrkesförare, som genomgår utbildningar hos oss. Vi erbjuder och utvecklar trafiksäkerhetsutbildningar samt ytor för testkörning och event.

Våra kunder är körkortselever och trafikskolor, företag med bilen som arbetsplats samt fordonsindustrin. I vår verksamhet arbetar vi aktivt med att bidra till Nollvisionen, det vill säga att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Mer om oss – vi är medlemmar i Sveriges Trafikutbildares Riksförbund och i Föreningen Sveriges Trafikövningsplatser.

Huset på Stora Holms trafikövningsplats en sommardag

Det började med Volvo

Stora Holm Trafikövningsplats är klassisk Volvomark. Här testade Volvo sina bilar under flera decennier. Från slutet av 1950-talet till början av 1970-talet bedrev Volvo den största delen av sin testverksamhet och provkörning på Stora Holm Trafikövningsplats.

Många tekniska lösningar som till exempel trepunktsbältet och airbagen är utprovade här. 1974 startade vi med riskutbildningar och genom åren har verksamheten utvecklats till att vara en av Sveriges största anläggningar för trafiksäkerhetsutbildning.

Vår vision

En säker trafik där människor visar riskmedvetenhet och hänsyn till varandra.

Det är vi som arbetar här

Malin Lundgren

Verkställande direktör

Joakim Bruhn

Utbildningsansvarig

Ola Mattsson

Försäljning

Michael Folkesson

Trafiklärare - Tjänstledig

Anna

Trafiklärare

Susanne

Trafiklärare & reception

Michael

Trafiklärare & service

Daniel

Trafiklärare

Eva

Trafiklärare & reception

Porträtt Fredrik

Fredrik B

Trafiklärare

Tomas

Service