Vanliga frågor

Hur hittar jag hit?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Stora Holm Trafikövningsplats ligger på Holmvägen 55 på Hisingen, Göteborg. Det är skyltat både från Tuvevägen och Hisingsleden om du kommer hit med bil.

Åker du kollektivt, tar du buss nummer 35 eller 135 från Hjalmar Brantingsplatsen. Vår hållplats heter Trafikövningsbanan. Följ skyltarna och när du kommer innanför grindarna fortsätter du rakt fram där du ser vårt grå hus som är märkt med NTF Väst och Stora Holm Trafikövningsplats. Här ligger vår reception, där du anmäler dig.

När får jag göra riskutbildningen?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Du måste vara 16 år för den teoretiska delen, riskutbildning 1. För att gå riskutbildningens del 2, den praktiska delen, måste du vara 17 år. Detta gäller både för bil och mc. Du kan gå utbildningarna i vilken ordning du vill.

För lätt mc måste du vara 15 år och 9 månader för riskutbildning 1 och 2.

För att kunna genomföra riskutbildningens praktiska del för bil ska du till exempel klara av att köra självständigt, utföra hårda accelerationer och bromsa i höga hastigheter. Vi rekommenderar därför att du är i slutet av din utbildning för att kunna tillgodogöra dig den praktiska delen. Kom ihåg att ta med dig legitimation till utbildningen.

Hur lång tid tar riskutbildningarna?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

De teoretiska utbildningarna för bil och för mc är 3,5 tim. De praktiska utbildningarna är på ca 4 tim.

Riskutbildning innan teoriprovet?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Ja, riskutbildningen måste vara genomförd innan teoriprovet kan göras.

Krävs körkortstillstånd?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Du behöver inget körkortstillstånd för att genomgå riskutbildningarna. Däremot behöver du vara i slutet av din utbildning för att kunna tillgodogöra dig den praktiska delen, halkkörningen.

Godkänd eller inte?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Du blir rapporterad digitalt till Transportstyrelsen direkt efter genomförd och godkänd riskutbildning. Därför är det viktigt att du har med dig giltig legitimation när du kommer till oss, så att vi kan rapportera till Transportstyrelsen.

För att bli godkänd måste du vara med under hela utbildningstiden och vara aktiv i diskussioner och övningar. Har du inte tillräckliga förkunskaper kan vi av säkerhetsskäl tvingas avbryta din utbildning. Då är tyvärr avgiften förverkad och du får boka in dig på ett nytt utbildningstillfälle.

Riskutbildningarna är giltiga i fem år från den dag du blir godkänd på utbildningen

Ta med privat bil?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Vi tillhandahåller bilar, det ingår i priset, och vi kör med Toyota Yaris. Du får inte använda egen bil när du genomför riskutbildningen. Vill du köra automatväxlad bil meddelar du oss det när du bokar.

Dela bil med kompis?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Ni kan boka så att ni får vara i samma grupp, men under utbildningen hos oss har du förmånen att få köra ensam i bilen. Ni kan därför inte dela bil under utbildningen. Endast eventuell tolk får följa med.

 

Behov av tolk?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Vi har vissa utbildningstillfällen på engelska om det passar dig bättre. Behöver du tolk, ordnar du det själv på egen bekostnad. Du meddelar oss vid bokningstillfället att du tar med egen tolk.

Om jag kommer sent eller missar min tid?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Du måste vara med under hela utbildningstiden för att bli godkänd. Missar du din tid, utan att ha avbokat den, är avgiften tyvärr förverkad och du måste betala på nytt när du bokar en ny tid.

Avboka min tid?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Avbokning kan göras fram till kursstart. Det gör du enklast via vårt bokningssystem och här bokar du också därefter din nya tid. Har du inte för avsikt att boka en ny tid, så återlöser vi din biljett till inköpspriset. Återbetalning sker inte automatiskt, utan du måste kontakta oss efter att du har avbokat.

Motorcyklar och övrig utrustning?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

När du gör riskutbildning 2 för mc så ingår det lån av motorcykel och utrustning. Vi har Yamaha mc från 125cc till 900cc. Modellerna heter MT125, MT07, XRS 700 samt MT09. Vi har också Honda mc, 500cc och 650cc samt KTM 125cc. Samtliga har ABS-bromsar, är lättkörda och du har möjlighet att prova olika typer av motorcyklar under samma kurs. Vi har mc-ställ, handskar, stövlar och hjälmar i de flesta storlekar. Är du osäker på om din storlek finns, så ta med dig egen utrustning.

Vad krävs för att köra ATV?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

För att få köra terränghjuling/ATV måste du vara minst 15 år och 9 månader. För att få göra kunskapsprovet och få förarbeviset måste du ha fyllt 16 år. Du måste uppfylla ålderskraven för att gå våra kurser. Rekommenderad klädsel under utbildning med ATV är kraftiga skor eller stövlar, långa byxor, långärmad jacka alternativt tröja, skyddsglasögon/visir, handskar och vid behov regnkläder.

Mat och fika

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Ska du tillbringa en hel dag här, rekommenderar vi att du tar med dig mat. Micro finns att tillgå. Vi har också enklare färdigrätter och fika till försäljning. Kaffet bjuder vi på!

Kontakt

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Har du frågor kring våra riskutbildningar är du välkommen att ringa oss på 031-55 90 40. Du kan också mejla din fråga till info@storaholm.se. Är du intresserad av företagsutbildningar eller någon av våra andra utbildningar kontakta oss här så återkommer vi till dig inom kort.

Hur hanteras mina personuppgifter?

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. GDPR ställer krav på hur vi samlar in och behandlar dina uppgifter, för att du ska få ett starkare skydd och bättre möjligheter att påverka hanteringen av dessa.

Här hittar du vår integritetspolicy.