Riskutbildning 2 för bil

Här får du prova halkkörning på riktigt och för första gången köra bil helt ensam. Vi erbjuder även halka för dig som redan har körkort!

VI ÄR IGÅNG SOM VANLIGT – här kan du läsa vad vi gör för att undvika smittspridningen av Coronaviruset

Riskutbildning del 2 - halkkörning på riktigt


Riskutbildning del 2 är den praktiska delen, ofta kallad för risktvåan eller halkan. Här lär du dig om risker i trafiken och får bland annat testa halkkörning, hårda inbromsningar och att ta dig ur en voltad bil. Hos oss kan du välja att göra utbildningen på svenska eller engelska.

Halkkörning på riktiga banor

Du kör på våra banor där vi har flera typer av underlag, både halkbana och torrt underlag. Här kör du på riktig halka. Du får uppleva hur bilen beter sig vid olika hastigheter och under olika förhållanden. Vi pratar också om hur hastigheten och det mänskliga beteendet påverkar olika trafiksituationer.

Priser

Utbildningen tar en halvdag och kostar 2200 kr. Ett populärt alternativ är att göra risktvåan samma dag som riskutbildningens teoretiska del, riskettan. Välj då heldagsutbildning när du bokar i vårt bokningssystem. Riskettan, risktvåan och heldagsutbildningen bokar du här.

Bokar du Risk 1 och Risk 2 samma dag erbjuder vi dessutom 350 kr rabatt!

Mer information om vad som händer under dagen hittar du under Vanliga frågor.

  • Kom i god tid.
  • Ha med dig legitimation.
  • Flera av övningarna genomförs utomhus, så ha på dig för årstiden lämpliga skor och kläder.
  • Ta med egen tolk, om du är osäker på språket. Glöm då inte att meddela oss när du bokar att du tar med egen tolk.
  • Ta med mat om du ska vara hos oss en heldag.
  • Var i slutet av din utbildning, annars kan det vara svårt att klara av övningarna och bli godkänd. Riskutbildningen måste vara genomförd innan teoriprovet kan göras.

På Stora Holm Trafikövningsplats tar vi våra kunders och medarbetares hälsa på största allvar och följer noga utvecklingen av coronaviruset. Vi anpassar vår verksamhet utifrån de råd som Folkhälsomyndigheten ger kring hur vi kan minska spridningen av smittan.

Det innebär bl. a. följande:

• Medarbetare med förkylningssymptom får inte komma till arbetsplatsen.

• Vi tillåter endast ett begränsat antal besökare i våra lokaler.

• Vi har tält uppställda på området för att våra kunder lättare ska kunna hålla avstånd.

• En stor del av vår utbildning bedrivs utomhus.

• Kunder med förkylningssymptom uppmanas att stanna hemma. Vi erbjuder fri ombokning för elever som känner sig förkylda eller oroade. Om en kund ändå kommer till kurs med sjukdomssymptom och vår personal gör bedömningen att det kan finnas risk för smittspridning kan deltagandet ställas in. Vi har även satt upp anslag på vår ytterdörr där vi påminner om att känna efter att man är helt frisk innan man kliver in. Annars kommer vi ut och möter kunden på utsidan.

• Vi har plexiglas i receptionen och torkar av kontaktytor (dörrhandtag, kaffemaskiner etc.) i våra lokaler flera gånger dagligen.

• Vi torkar av bilarna invändigt (ratt, växelspak etc.) mellan varje grupp. På Stora Holm sitter eleverna alltid ensamma i bilen när de genomför övningarna, vilket är extra fördelaktigt nu i tider där man uppmanas att undvika kontakt i trånga utrymmen.

• Vi uppmanar till fysiskt avstånd och tar inte i hand när vi hälsar på kunder och samarbetspartners för att minska risken för smitta.

• Vi uppmanar till god handhygien – tvättinstruktioner är anslaget på samtliga toaletter.

• Vi stoppar rutinmässigt alkotestning (vi följer Polisen i detta avseende). Alkotest används endast vid misstanke om alkoholpåverkan.

Riktig halkbana

Våra banor är hala på riktigt. Utan hjälpmedel får du känna på hur det känns att förlora kontrollen, och lära dig att hantera det.

Ensam i bilen

Du får för första gången vara ensam i bilen och köra utan någon annan bredvid dig.

Upplevelsen

Du får sitta ensam i bilen för första gången och du som kör MC får prova flera olika modeller.

Erfaren personal

Vår erfarna personal lotsar dig genom övningarna och hjälper dig att bli en säker förare.