Riskutbildning 2 – halkkörning


Riskutbildning del två är den praktiska delen, ofta kallad för halkkörning. Denna del kan du göra på samma dag som riskutbildningens teoretiska del. Välj då
heldagsutbildning när du bokar i vårt bokningssystem.

Du kör på vår bana där vi har flera typer av underlag och får uppleva halka på riktigt.

Utbildningen ger förståelse kring möjligheterna att undvika risker i trafiken. Vi pratar också om hur hastigheten och det mänskliga beteendet påverkar olika trafiksituationer.

Läs mer

Riskutbildning del 1 – teori

Detta är en teoretisk utbildning där vi pratar om vilka risker som finns och hur de uppstår i trafiken. Hur påverkar hastigheten, alkohol, trötthet och det egna beteendet egentligen din körning?

Denna del kan du göra på samma dag som riskutbildningens praktiska del. Välj då heldagsutbildning när du bokar i vårt bokningssystem.

Vår utbildning ger dig möjligheten att reflektera över riskfyllt beteende och ger dig en förståelse för vad som påverkar din körförmåga. Vi fokuserar på vad du kan göra för att minska eller undvika riskerna helt och hållet.

Läs mer

Halka för dig med körkort

Var det länge sedan du tog körkort? Inte gjort halkkörning på länge och känner dig osäker på tekniken i dagens bilar och hur du ska göra när det är halt? Då är detta kursen för dig!

Vi hjälper dig med att uppdatera dina kunskaper om hur du och bilen funkar. Kursen, som är ett samarbete med NTF Väst, börjar med ett kort teoripass och följs sedan av praktiska övningar på halkbanan. Antingen kör du helt själv eller så sitter ni två i varje bil för att lära och stötta varandra. Ta med en kompis och kom hit för några lärorika, roliga timmar hos oss!

Kursen genomförs under hösten inför säsongen när det finns risk att våra vägar är hala. Du kommer till vårt bokningssystem genom att klicka på knappen nedan.

Riktig halkbana

Våra banor är hala på riktigt. Utan hjälpmedel får du känna på hur det känns att förlora kontrollen, och lära dig att hantera det.

Ensam i bilen

Du får för första gången vara ensam i bilen och köra utan någon annan bredvid dig.

Upplevelsen

Du får sitta ensam i bilen för första gången och du som kör MC får prova flera olika modeller.

Erfaren personal

Vår erfarna personal lotsar dig genom övningarna och hjälper dig att bli en säker förare.