Riskutbildning och halkkörning för bil

Här får du prova halkkörning på riktigt och för första gången köra bil helt ensam. Vi erbjuder även halka för dig som redan har körkort!
Vanliga frågor - här hittar du allt du behöver veta inför din dag hos oss

Riskutbildning del 2 - halkkörning

Här kan du se vad du får uppleva när du kommer till oss!

Riskutbildning del två är den praktiska delen, ofta kallad för halkkörning. Denna del kan du göra på samma dag som riskutbildningens teoretiska del. Välj då heldagsutbildning när du bokar i vårt bokningssystem.

Du kör på vår bana där vi har flera typer av underlag. Här får du uppleva hur bilen beter sig vid olika hastigheter, under olika förhållanden, vilka skillnader det är på olika underlag och svårigheterna med att köra när det är halt. Utförligare information om vad som händer under dagen, hittar du under Vanliga frågor.

Utbildningen ger förståelse kring möjligheterna att undvika risker i trafiken. Vi pratar också om hur hastigheten och det mänskliga beteendet påverkar olika trafiksituationer.

Riskutbildning del 1 - teori

Detta är en teoretisk utbildning där vi pratar om vilka risker som finns och hur de uppstår i trafiken. Hur påverkar hastigheten, alkohol, trötthet och det egna beteendet egentligen din körning?

Denna del kan du göra på samma dag som riskutbildningens praktiska del. Välj då heldagsutbildning när du bokar i vårt bokningssystem.

Vår utbildning ger dig möjligheten att reflektera över riskfyllt beteende och ger dig en förståelse för vad som påverkar din körförmåga. Vi fokuserar på vad du kan göra för att minska eller undvika riskerna helt och hållet.

Halka för dig med körkort

Var det länge sedan du tog körkort? Inte gjort halkkörning på länge och känner dig osäker på tekniken i dagens bilar och hur du ska göra när det är halt? Då är detta kursen för dig!

Vi hjälper dig med att uppdatera dina kunskaper om hur du och bilen funkar. Kursen, som är ett samarbete med NTF Väst, börjar med ett kort teoripass och följs sedan av praktiska övningar på halkbanan. Antingen kör du helt själv eller så sitter ni två i varje bil för att lära och stötta varandra. Ta med en kompis och kom hit för några lärorika, roliga timmar hos oss!

Kursen genomförs under hösten. Du kommer till vårt bokningssystem genom att klicka på knappen nedan.

Riktig halkbana

Vi har banor som är hala på riktigt. Utan några hjälpmedel får du känna på hur det känns att förlora kontrollen, och lära dig att hantera det.

Ensam i bilen

Du får för första gången vara ensam i bilen och köra utan någon annan bredvid dig.

Upplevelsen

Du får en verklighetstrogen och unik upplevelse under trygga och säkra förhållanden.

Erfaren personal

Du möter en trygg och erfaren personal som lotsar dig genom övningarna och lär dig hur du blir en bra förare.

Det här var bättre än jag förväntade mig! Vi har fått testa på många olika underlag och här får man förståelse för vad som kan hända ute på vägarna. Det bästa är att man får köra bilen helt ensam!
Erica Opperdoes
Godkänd risk 2 bil
Ända sedan jag råkade ut för en olycka strax efter att jag tog körkort i slutet av 80-talet, så har jag inte tyckt om att köra när det är snö och halt. Jag var skakig idag, men det var verkligen lärorikt och kul och så bra att fräscha upp kunskaperna!
Annika Källvik
Genomfört kursen Halka för dig med körkort
Det är en viktig erfarenhet att ha med sig, efter utbildningen här vet jag hur jag ska reagera och jag vet hur jag ska hantera bilen när väglaget blir annorlunda. Hellre att man lär sig nu och inte råkar illa ut när man är ute på vägen.
Bassam Youssef
Godkänd risk 1 & risk 2 bil
Jag blev rekommenderad att gå utbildningen här och bokade enkelt via hemsidan. Jag var väldigt nervös innan, jag vet hur illa det kan gå ute på vägarna. Men det var verkligen jätteroligt och så nyttigt.
Sandra Björk
Godkänd risk 2 bil