Skip to main content

Med många hängivna MC-entusiaster och skönt väder kan det inte bli annat än bra. Provkörningseventet Start2Ride var tillbaka hos oss i mitten av juni och utställare och eventansvariga summerar en lyckad helg. Deltagarna och de som provkörde var mer än nöjda. Härligt sommarväder under lördagen lockade många besökare som tog sig tid att gå runt och kolla bland de över hundra utställarna och många passade på och tog chansen att testa drömhojen. Över 2500 personer provkörde bara under lördagen.

Oavsett om du har körkort eller inte är detta några av årets stora händelser för den MC-intresserade. Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund (McRF) är huvudansvariga för projektet Start2Ride med hjälp av Sveriges MotorCyklister (SMC) och andra samarbetspartners i olika omfattning.

Den allra första Start2Ride dagen hölls i april 2013 i Ljungbyhed i Skåne. Det blev ett startskott för många som tänkt ta körkort och som varit sugna på att återuppta sin MC-körning. Därefter har eventet utvecklats och spridits över landet. I år har eventet arrangerats på Gillinge Trafikcenter utanför Stockholm och hos oss på Stora Holm Trafikövningsplats.