Skip to main content

Under våren hade Stora Holm besök av ett 30-tal chaufförer som arbetar med att frakta gods runt omkring hela Västra Götalandsregionen.

– Vårt primära uppdrag är att transportera prover och läkemedel, men även annat lättgods inom Västra Götalandsregionen, säger André Larsson, servicechef för regiontransporter, som själv gjorde sin halkkörning på Stora Holms Trafikövningsplats för 20 år sedan.

Det är ett jobb som kräver kompetens i trafiken, menar André Larsson, och därför försöker regionen se till att utbilda sina förare regelbundet.

– Vi vill ge medarbetarna bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas i sin roll. På Stora Holm får de större förståelse och praktisk träning i att hantera farliga situationer. Det är inget man kan träna på ute i trafiken.

Trafiksäkerhet viktigt för varumärket

Under en lördag i april samlades alltså ett 30-tal förare samt en massa skåpbilar, varubilar och en och annan personbil på Stora Holm Trafikövningsplats. Utöver att träna på manöverkörning och halkkörning ingick även ett delmoment om Varumärket i trafiken, vilket André Larsson menar är otroligt viktig kunskap för regionens förare.

– Man är ju verkligen granskad när man kör regionens bilar. Det har hänt att vi fått in samtal från allmänhet som haft synpunkter på hur vi kör, och på det här sättet ser vi till att hålla våra kunskaper uppdaterade så att det inte finns något att klaga på.

Chaufförerna på Västra Götalandsregionen utbildas var tredje år. När årets utbildning nu är avklarad ser André Larsson fram emot att komma tillbaka med regelbundna intervall.  

– Utöver att det är nyttigt så är det en uppskattad och rolig aktivitet för medarbetarna. Det blir en trevlig stund för hela gänget.